skip to Main Content

Especialitats Conscients

Kinesiologia

La kinesiologia és un procediment diagnòstic – terapèutic a través del qual s’estudien tots els camps que conformen l’ésser humà: físic-estructural, bioquímic-orgànic, emocional i energètic per així buscar d’on ve la causa del problema que ens ocupa en cada cas.

També ens permet valorar com respon el cos davant de diferents materials, suplements i/o  medicaments, ens permet establir ordre de prioritats i detectar exactament quines són les necessitats del consultant en cada moment.

Avaluem les respostes del cos davant de tots aquests estímuls a través de la observació en els canvis de tonicitat de les diferents cadenes musculars. Aquesta tècnica concreta s’anomena Arm Reflex (AR): quan presentem un material, un medicament, un aliment o un suplement nutricional, el cos reacciona immediatament amb una relaxació o una contracció muscular i aquesta la podem percebre mentre sostenim els braços: davant un estrès (com seria un material tòxic o una emoció no  gestionada) les cadenes musculars d’un costat es tensionen i s’escurça un braç.

Podem aplicar la kinesiologia tant en odontologia com en la resta d’especialitats. Doncs en totes les especialitats trobem els diversos camps que conformen l’ésser humà i ens és de gran utilitat avaluar si la dolència que ens ocupa té el seu origen en un camp o en un altre.

En kinesiologia tenim en compte el concepte de “trilogia de la salut” que va desenvolupar el Dr. Goodheart, un dels precursors de la kinesiologia. Així doncs, es considera que hi ha tres factors (o pilars per a la nostra salut) que han d’estar en equilibri i treballar sincrònicament per aconseguir l’estat de salut. Aquests són: el camp estructural, el camp bioquímic i el camp emocional. Per últim, hi ha també el camp energètic, que és el que integra la informació de tots els altres i el que ens fa de vincle d’unió entre ells. El camp energètic és el que ens transmet tota la informació quan fem un testatge kinesiològic.

Quin tipus d’informació ens dona cada camp?

  • El camp Estructural: ens defineix l’estat de músculs, fàscies, lligaments, tendons, discs intervertebrals, problemes interarticulars, ossos, etc. Si l’alteració es troba en aquest camp es passen a utilitzar tècniques de osteopatia, quiropràctica, massatge, etc. En definitiva, la tècnica manual que es requereixi per a corregir el problema físic que tenim davant.
  • El camp Bioquímic: aquest ens informa de com estan els nostres processos i desequilibris orgànics, viscerals, glandulars, processos de homeòstasis interns del cos. També ens informa de processos d’intoxicacions alimentàries, per metalls pesants, per paràsits, fongs, virus, bactèries, etc. Els mètodes de correcció en aquests casos són per exemple la naturopatia, la homeopatia, psiconeuroimmunologia,etc. I també ens podem servir de la fitoteràpia i altres productes naturals per a corregir el desequilibri bioquímic. Un exemple de l’eficàcia de la kinesiologia en aquest camp seria que, en el nostre cas, hem estat 12 mesos comprovant amb anàlisis bioquímiques de laboratoris els resultats que obteníem dels testatges kinesiològics sobre els consultant en camilla. Hem constatat que els resultats son idèntics. Això ens ha donat molta força per creure en aquesta eina i  utilitzar-la en alguns casos per a reduir el nombre de peticions d’analítiques i agilitzar el procés de diagnòstic durant una visita de medicina per exemple.
  • El camp Psico-emocional: aquest camp ens dona informació dels possibles bloquejos que l’individu pugui tenir, ja siguin actuals o passats, conductes repetitives, problemes d’acceptació,etc. També podem veure les possibles influencies que aquests successos han tingut en el nostre dia a dia. En aquest camp els mètodes de correcció més comuns solen ser les flors de Bach, tècniques d’alliberació emocional, relaxacions, regressions, constel·lacions familiars, psicogenealogia, etc. Aquesta sol ser la visita més freqüent quan les metgesses, odontòlogues i altres especialistes de la clínica queden encallades en un punt sense aparent explicació científica. El tipus de frase que escoltem de manera més freqüent és la que expressa ”a mi em fa mal però no em troben res”. També ens ajuda a desbloquejar conflictes vinculats a una peça dental o a una estructura corporal amb la finalitat d’aconseguir l’èxit total del tractament a seguir.
  • El camp Energètic: aquest camp ens informa del funcionament dels xacres, els meridians, els cossos subtils, el camp electromagnètic de l’individu i dels diferents tipus d’afectació que tots aquests puguin tenir degut a geopaties, sobrecàrregues que rep a través de camps electromagnètics externs, cicatrius (tallen el pas de l’energia per aquell teixit cicatricial), etc. En aquests casos les correccions que podem oferir són per exemple l’acupuntura, les tècniques energètiques, els minerals, o bé l’estudi geobiològic de l’habitatge de l’individu.

Moltes vegades trobem la resposta en aquest camp quan el consultant ve amb preguntes com:  “Perquè no dormo bé?” o “perquè no puc descansar a les nits?” o ”Perquè em desperto mil vegades a la nit o em llevo cansat?”.

En conclusió, la kinesiologia és una eina que ens permet anar molt més enllà del que ens proposa el paradigma científic i l’utilitzem quan el consultant es troba al final del recorregut ortodox i no ha obtingut respostes per al seu problema.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

    Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

    Back To Top