skip to Main Content

Medicina

Nutrició

En aquest punt revisem conceptes bàsics inherents al fet d’estar vius:

 • Lliure albir: cada un de nosaltres té la responsabilitat, el dret i el deure d’escollir quin aliment es fica a la boca.
 • Alimentar-se és dotar al cos de la matèria prima per a regenerar-se.
 • El cos d’un ésser adult es renova per complet cada 7 anys.
 • L’energia per “cremar” que realment necessita un humà que no faci 3 hores d’esport al dia és ridícula. Amb vegetals i fruits ja s’aconsegueix.

 

Per fer una elecció conscient dels nutrients és necessari integrar els conceptes següents:

 • Cada una de les nostres cèl·lules neix, creix, es reprodueix i mor. La més lenta tarda 7 anys en fer un cicle de vida, la més ràpida unes hores. Tenint aquest concepte clar, podrem entendre fàcilment que la carn de la que estaré fabricada d’aquí a 7 anys provindrà dels aliments que entrin dins meu durant aquests 7anys.
 • Els aliments envasats aporten el mateix al meu cos que els aliments sense etiqueta? Radicalment NO. No hauríem de consumir aliments amb etiqueta. Tot aliment envasat ha estat pasteuritzat (escalfat a alta temperatura) o porta una quantitat de verins espantosa per eliminar les bactèries i els fongs propis del menjar i que el porten al procés de putrefacció. Si els humans hem menjat durant mil·lennis les bactèries i els fongs que porten incorporades fruites i hortalisses de l’hort, com podem imaginar que no les seguim necessitant pel bon funcionament del nostre cos?
 • Analitzem la dieta més estesa en la nostra societat, la més “fàcil”, “la que fa tothom”, la que “ho pot menjar perquè ho crema”… pa, pasta, pizza, galetes, arròs, patates…  És possible que el meu cos funcioni correctament si només consumeixo hidrats de carboni? Radicalment NO. Està extensament provat que en l’actualitat hi ha individus d’entre 30 i 50 anys que “no saben” menjar vegetals crus ni grasses vegetals i que estan desenvolupant malalties pròpies de la desnutrició. 
 • Estar en sobrepès i estar desnodrit. Aquesta és una tendència delirant de la nostra societat. Individus sobrealimentats i al mateix temps desnodrits. Aquest és el resultat d’una alimentació basada en “calories buides de nutrients”.
 • Trobar-se cansat o adormir-se després dels àpats és conseqüència de la ingesta de grans quantitats d’hidrats o de la mala combinació d’aliments. A La Clínica Verda promocionem unes digestions lleugeres ingerint combinacions d’aliments que no exigeixin al nostre sistema un esforç innecessari. Per exemple: si en un mateix plat hi posem macarrons de blat i carn estem sobrecarregant el sistema digestiu i el nostre cos utilitzarà massa energia vital per a la seva digestió. En un plat, la base ha de ser verdura, i hem d’escollir amb què la combinem: si amb llegum (proteïna vegetal) o amb hidrats de carboni (pasta, arròs, fècula,…).
 • Fer 5 àpats al dia, no deixar parar l’aparell digestiu més que durant només les 8h de son? Radicalment NO. És absolutament indispensable per al bon funcionament del sistema immunològic que els nostres intestins deixin de treballar un mínim 12h/dia de les 24h que té. Nosaltres promocionem dejunis de 18h al dia en els individus malalts ja que així el sistema no ha d’estar treballant en la digestió i les cèl·lules de defensa nostres (natural killers) poden ser més efectives i capturar i expulsar processos tumorals i frenar processos autoimmunes.
 • Perquè alguns de nosaltres tenim al·lèrgies, problemes de mal de panxa, problemes a la pell, dolor a les articulacions, diabetis…? Totes aquestes malalties o afeccions provenen d’alteracions del sistema immunològic. Aquest està tan descuidat que decideix atacar al propi cos. Estem vivint vides tan desnaturalitzades que el nostre propi “sistema de defensa” no diferencia “la nostra carn” dels atacs d’entitats externes veritablement nocives.

 

Primer observem la malaltia com a un desequilibri de la salut que ens parla de la nostra adaptació al medi, de que hi ha condicions que impedeixen gaudir de benestar. Cada ésser és responsable del seu estat de salut. Estar ben adaptat a una societat malalta no és una bona idea. Responsabilitzar-te del teu estat de salut és un procés dur en el que cal abandonar l’estat d’individu “pacient” per convertir-te en individu “actiu”. Abandonar el rol de víctima de la malaltia i acceptar que la malaltia no és un càstig, sinó simplement una possibilitat d’augmentar el propi autoconeixement.

Després, prenem consciència de les causes que ens desequilibren i animem actuar en conseqüència. No deleguem la presa de decisions en les creences majoritàries sinó que busquem el propi univers de creences. No hem d’oblidar que gaudim de lliure albir, de la possibilitat de dubtar, d’ampliar la informació. El nostre objectiu és incrementar el teu autoconeixement per a fer-te sentir més segur en la teva presa de decisions. Si el cos es queixa una vegada rere l’altra, hem d’escoltar-lo i entendre el conflicte per donar-hi resposta. Si una cosa hem constatat amb la experiència és que, la medicina basada en la farmacologia cronifica les malalties, no les cura. La medicina quirúrgica i protèsica a vegades dona una solució duradora, però massa sovint porta a més cirurgies i a més pròtesis.

La sanació en tots els casos, tant si prenem fàrmacs com si ens exposem a cirurgies; i sempre sense excepció, prové del propi cos del consultant. Cal oferir unes condicions adients, un terreny ben abonat perquè la salut brolli. No hi ha cap comprimit bioquímic ni droga que sani. Les pastilles poden disminuir els símptomes i millorar els marcadors bioquímics de salut per fer més suportable el temps que dura el procés de sanació però en cap cas són les responsables del reequilibri. 

Nosaltres t’explicarem com aconseguir els nutrients necessaris per a que el teu cos rejoveneixi i sani amb els productes dels quals s’ha nodrit sempre la humanitat.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

  Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

  Back To Top