skip to Main Content

Medicina

Teràpia Neural

La Teràpia Neural és una eina bàsica per nosaltres a La Clínica Verda tant a odontologia, com a medicina bioreguladora, però també pots venir per a rebre una sessió exclusivament basada en la Teràpia Neural.

 

QUÈ ÉS LA TERÀPIA NEURAL?

És una teràpia reguladora, és a dir, una teràpia que activa els mecanismes autoreguladors de l’organisme per ajudar a la curació.

El que fa per estimular la auto-regulació i la auto-curació del cos és utilitzar dos sistemes que connecten totes les parts del nostre cos entre elles i que transporten la informació d’un lloc a l’altre, aquesta informació pot ser patològica o de curació.

Aquests dos sistemes són:

 

– SISTEMA BÀSIC DE PISHINGER I HEINE (o matriu extracel·lular): es tracta com d’un “mar” de líquid que omple tots els espais “buits” del nostre cos, aquest líquid el podem trobar entre cèl·lula i cèl·lula, tots els espais més petits estan omplerts per ell. Les funcions que té són les de alimentar, defensar i passar informació a cada cèl·lula. Si aquest “mar” està contaminat amb tòxics, metalls pesants, hormones de l’estrès, etc., no funcionarà correctament i s’alteraran les seves funcions, tant bàsiques per a la salut i el benestar. En les malalties cròniques i autoimmunitàries trobem una disfunció d’aquest sistema.

Aquest líquid és el que anomenem “terreny” en medicina natural. És el terreny on viuen totes les nostres cèl·lules i, donat que vivim en un planeta contaminat, aquest es contamina de manera inevitable ja que els nostres òrgans encarregats de la neteja no “donen l’abast” a eliminar els tòxics que respirem, ingerim o que ens posem a la pell. Quan no són correctament eliminats es van dipositant en aquest líquid, fins que aquest està col·lapsat i es manifesten els símptomes. Per això, sempre que acompanyem a un individu a restablir un estat de salut, proposem una neteja del terreny. Això ajuda a que el cos es pugui auto-regular més ràpidament i que tots els tractaments que fem tinguin millors resultats ja que un cos col·lapsat de tòxics moltes vegades no respon als tractaments.

 

– SISTEMA NERVIÓS AUTÒNOM VEGETATIU: el sistema nerviós constitueix una “xarxa” que connecta tots els òrgans, teixits i estructures del nostre cos i també integra la informació que recull arreu, portant-la cap al cervell (sistema nerviós central). Això ho fa a través  de connexions entre neurones i es passa la informació d’una neurona a l’altra en forma d’impuls elèctric. Aquest sistema nerviós és el responsable de la transmissió del dolor i de la regulació de la funció dels òrgans vitals. Tot això passa de forma inconscient, per això se l’anomena “autònom”, i de vegades es pot “descontrolar” o desregular, llavors és quan podem intervenir amb la Teràpia Neural.

Quan donem un estímul a un d’aquests dos sistemes amb la Teràpia Neural és com si féssim un “reset” allà on no estaven funcionant correctament. Això ho fem amb la infiltració d’un anestèsic local anomenat Procaïna, que té la capacitat de generar un impuls elèctric que farà aquesta funció de “reset” (ja que tota la transmissió d’informació es fa gràcies a impulsos elèctrics). Això és el que estimularà la reorganització  del sistema i la autoregulació. Aquest efecte, que anomenem efecte neural-terapèutic té molta més durada que el mateix efecte anestèsic de la Procaïna (el qual dura entre uns 10 i uns 20 minuts).

A més a més, cal remarcar que la procaïna es metabolitza directament en sang, sense sobrecarregar el fetge ( a diferència de la gran majoria de medicaments) i sense deixar cap tipus de residu tòxic al cos.

Per escollir quins són els punts on cal infiltrar la Teràpia Neural es fa una història clínica exhaustiva en la que es recull tot tipus de informació del consultant que es vol tractar.

La història de vida recull tot tipus d’esdeveniments de salut que hagin tingut lloc des del naixement o fins i tot des de la vida intrauterina, ja que des de que estem al ventre de la nostra mare el sistema nerviós ja està recollint informació que quedarà gravada.

Per a nosaltres té rellevància qualsevol infecció, inflamació, contusió, accident, refredat de repetició, xoc emocional, decepció, trauma, període complicat, etc. Hi ha moltíssimes situacions que ens deixen una petjada en el sistema nerviós i que poden constituir el que en Teràpia Neural anomenem un punt interferent.

Quan haguem fet tot aquest recull es procedeix a tractar els diferents punts.

La Teràpia Neural es pot aplicar de diferents maneres:

– TERÀPIA LOCAL: anem a infiltrar localment a l’estructura dolorosa: pell, punt gatell, inserció tendinosa, càpsula articular, nervi perifèric, etc.

 

– TERÀPIA DE SEGMENT: treballem punts reflexes, aquests són punts que connecten òrgans interns amb pell i aparell locomotor (a través de les anomenades vies reflexes cuti-viscerals). Podem trobar, per exemple, òrgans com el cor o els pulmons representats en un segment específic de la pell del tronc. Llavors, infiltrant  teràpia neural en aquests punts superficials de la pell estem ajudant a regular el funcionament dels òrgans interns.

 

– TERÀPIA DE CAMP INTERFERENT: un camp interferent és una regió del cos que ha quedat irritada de manera crònica, i pot no donar simptomatologia en aquell lloc concret, però si bloquejar la correcta transmissió d’impulsos informatius i donar problemes a distància. Alguns exemples de camps interferents  serien: cicatrius d’amigdalectomia, queixal del seny inclòs, restos radiculars, cicatrius, fractures antigues, etc. De vegades treballant amb Teràpia Neural un camp interferent podem experimentar un “fenomen en segons” i veure desaparèixer instantàniament un símptoma que ens molestava a distància del punt on hem punxat.

 

– TERÀPIA INTRAVENOSA: la teràpia intravenosa pot ser una infiltració puntual o bé una perfusió continuada de procaïna intravenosa durant un temps concret. Aquesta tècnica ens permet tractar el cos de manera global i intensa  i està molt indicada en casos en els que necessitem baixar de manera ràpida i intensa el dolor i la inflamació, regular el sistema nerviós vegetatiu o bé reduir la oxidació cel·lular. Amb aquesta perfusió obtenim una vasodilatació i desinflamació molt potent, així com efectes antidepressius i ansiolítics, ja que augmentem el flux sanguini en certes àrees cerebrals.

 

– AUTOVACUNA O AUTOSANGUIS: es posa una mica de procaïna intravenosa, i abans de retirar l’agulla s’extreu una mica de sang pròpia que es barrejarà amb la procaïna, per evitar que coaguli. Immediatament aquesta mateixa sang barrejada amb procaïna s’infiltrarà al gluti, intramuscularment per fer el tractament anomenat autosanguis o autovacuna. Aquesta tècnica ens permet donar un estímul al sistema immunitari per ajudar-lo a auto-regular-se. Això ens és molt útil en el cas de malalties auto-immunitàries (en les quals el sistema immunitari està descontrolat. Podem fer sessions setmanals fins a notar millora) i  també en el cas d’estats de immuno-depresió (quan ens trobem que agafem una infecció darrere l’altre, un refredat darrere l’altre, etc. podem estimular la immunitat amb aquesta tècnica).

 

De vegades ens podem servir de la Kinesiologia per veure quin punt és el més prioritari de tractar, o bé quin està sent la causa principal de la dolència que ens ocupa avui.

També podem acompanyar les sessions de teràpia neural amb consells nutricionals, suplementació amb productes naturals, flors de Bach, etc.

Cal tenir en compte que, al ser una teràpia que potencia que el propi cos s’auto-reguli, de vegades pot provocar les anomenades “crisis curatives”. Són processos en els quals el cos activa tots els sistemes de desintoxicació i eliminació de manera massiva i el consultant es pot trobar en pitjor estat del que es trobava prèviament a fer la teràpia, durant unes hores o uns dies, ja que està eliminant tòxics. Això es pot manifestar en febres, sudoracions, diarrees, mucositats o fins i tot increment temporal del dolor, ja que al remoure tòxics es pot acidificar el cos temporalment, fins que s’hagin pogut eliminar i llavors trobar un estat de major benestar.

Així doncs, és una teràpia que busca potenciar la capacitat sanadora del propi cos, contempla tots els camps que conformen a l’ésser humà (físic, emocional, bioquímic i energètic) i que no deixa residus tòxics al cos.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

    Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

    Back To Top