skip to Main Content

Odontologia Neurofocal

Què és la Odontologia Neurofocal o Conscient?

L’Odontologia Neurofocal està basada en una visió de l’ésser humà i del seu cos com un tot.

Hi ha una part del sistema nerviós anomenat Sistema Nerviós Vegetatiu que és el gran oblidat i que uneix totes les estructures del nostre organisme com una matriu que ens embolcalla. Aquest participa en els processos d’equilibri de tot el sistema davant les alteracions constants intrínseques en el fet d’estar vius.

A Europa, les sub-especialitzacions mèdiques han acabat per aconseguir que els doctors siguin experts en una porció molt petita del cos perdent de vista la resta: l’observació de l’arbre no ens deixa veure que subsisteix perquè viu dins un complexe bosc. Així doncs, i emmarcades dins la teoria de sistemes on la part només és vàlida integrada en el tot, exercim l’odontologia. Davant de cada patologia no ens conformem només en pal·liar els símptomes sinó que anem a buscar l’origen d’aquesta. I si els símptomes a la boca han desaparegut però ha aparegut dolor en una altra part del cos? Doncs també ho tindrem en compte.

En una primera visita a la Clínica Verda sempre tenim present que la història clínica complerta és aquella que recull tota la informació dels quatre cossos que conformen l’ésser humà, sabent que 50% de la informació és palpable i l’altre 50% és subtil:

Els quatre cossos que sempre tenim en compte són:

 • El cos físic-estructural (palpable)
 • El cos bioquímic-orgànic (palpable)
 • El cos emocional (subtil)
 • El cos energètic (subtil)

Per això tenim una sèrie de característiques que ens defineixen:

 • Concepte de Dent sana vs Dent neuràlgica: Una dent asimptomàtica no té perquè estar sana. Pot ser que doni símptomes en altres parts del cos. Per això, en la nostra cerca de la salut extraiem els materials tòxics o focus d’irritació neural de la boca d’una manera prudent i respectuosa, acompanyant els tractaments amb una sèrie de suplements naturals que ajuden al cos a eliminar-los millor. Per exemple, en el cas de les amalgames de mercuri (“empastes de plata”) oferim queladors orals a base de plantes i suplementem amb micro-nutrició cel·lular per recuperar les partícules desbancades pels metalls. 
 • Materials de restauració saludables a tots nivells: No utilitzem metalls ni tampoc empastes que alliberin bisphenol A. , un disruptor endocrí perillós: Aquesta és una substància que contenen molts plàstics que té la mateixa fórmula química que algunes de les nostres hormones
 • Posturologia, osteopatia i dentosofia: Gran part de la població pateix de dolors crònics i/o aguts a la zona de cap i coll. Sabem que la boca té un paper important en aquests casos i per això hem decidit formar-nos en dentosofia. Entenem la boca com un súper engranatge on hi participen les dents, els ossos i els músculs i les funcions que té son les de respiració, deglució, masticació i fonació. Per a nosaltres és fonamental mantenir o recuperar l’equilibri oclusal, però quin és aquest equilibri? després d’estudiar l’ortodòncia clàssica, hem vist que a part de l’encaix de les dents, també fa falta rehabilitar les funcions: sense això, si es vol mantenir la bellesa de l’encaix final cal retenir les dents amb uns ferros per darrera. Això dista molt de ser equilibri, ja que si retirem els ferros tot el sistema es mou. Evidentment, si mantenim els ferros les dents tenen un encaix preciós però el consultant patirà les conseqüències a distància, en d’altres punts del seu cos el sistema buscarà l’equilibri. Després d’estudiar l’Oclusió Neuro Funcional del mestre Planas i comprendre la brillant aportació del Dr. al món de l’oclusió amb l’aportació de l’equilibrat oclusal, no ens satisfà el seu tallat selectiu per entendre que proposa sacrificar l’esmalt dental en benefici de l’equilibri del sistema. Finalment, vam descobrir la dentosofia que es practica als nostres països veïns França i Itàlia. 
 • Mantenir l’equilibri oclusal: Sabem que la boca té un paper important en la postura global del cos i que qualsevol canvi que fem pot generar problemes osteopàtics o posturals, per això per a nosaltres és fonamental mantenir l’equilibri oclusal. En el cas de que aquest equilibri no existeixi perquè falten peces o hi ha desgastos i malposicions greus, t’ajudem a recuperar-lo amb mètodes funcionals i un enfoc pluridisciplinari. Reeduquem les funcions orals, busquem la correcta dimensió vertical i recuperem el teu somriure d’acord amb la salut de les cervicals, l’articulació temporo-mandibular i las sutures cranials.
 • Inflamacions i dolor agut: Prioritzem la fitoteràpia i la homeopatia per ajudar-te a enfortir el sistema immunitari i reduir el dolor i la inflamació a nivell bucal. En cas de malalties inflamatòries gingivals cròniques treballem amb metgesses que ens ajuden a buscar l’origen d’aquest desequilibri a través d’analítiques específiques. Sempre busquem l’origen del problema, no donem fàrmacs que puguin amagar els símptomes i retardin la curació.
 • Remineralitzem i regenerem els teixits dentals sempre que sigui possible per poder evitar tractaments més invasius, sobretot en Odontopediatria però també en adults.
 • Fem Teràpia Neural per a evitar que els tractaments dentals suposin una interferència per al benestar global. (vegeu articles sobre teràpia neural).
 • Sempre tenim en compte les implicacions emocionals i energètiques de cada dent, segons la Biodescodificació del doctor Christian Beyer, i si el consultant ho desitja les podem comentar o treballar abans o després del tractament per així completar el treball que s’ha fet a nivell físic.

 

Per a nosaltres, en tot procés de rehabilitació d’una boca hi ha un ordre important a seguir a l’hora de planificar els tractaments: 

 1. Treure tots els materials tòxics i focus d’infecció cronificats. Ja que aquests poden ser focus interferents: donant dolors i problemes a distància.
 2. Netejar el cos de manera global amb suplements naturals per tal d’obtenir una resposta òptima als nostres tractaments i augmentar el potencial regenerador del pacient.  
 3. Rehabilitació Neuro-funcional i postural, en els casos en els que observem una disfunció múscul-esquelètica que ha sigut l’origen del desgast precoç de les dents i de l’articulació temporo-mandibular. 
 4. Rehabilitació de l’equilibri oclusal mitjançant pròtesis o implants que ens permetin col·locar de nou les dents que s’hagin perdut i reequilibrar la mossegada i la funció. Sempre utilitzant materials no tòxics.

TRACTAMENTS EN ODONTOLOGIA CONSCIENT:

GINGIVITIS , PERIODONTITIS I PSICONEUROIMMUNOLOGIA (PNIE)

Les afeccions de les genives són els grans reptes de l’odontologia actual. A les universitats s’explica que l’origen és bacterià i que cal mantenir la boca implacablement neta per tal de reduir la població de bactèries… però en molts casos això no és suficient perquè es solucioni el problema.

Per a nosaltres, el tractament va més enllà que només la neteja local i busquem restablir un equilibri a nivell sistèmic. Treballem amb metgesses immunòlogues que busquen les bactèries responsables d’aquesta alteració gingival i les eliminen a través de tractaments que reforcen la immunitat del consultant.

Els mètodes són sempre a favor de l’organisme, mai en contra: si alimentem les bactèries saludables aquestes faran desaparèixer les nocives, així la periodontitis desapareix. Les analítiques son molt còmodes de fer ja que tenim convenis amb laboratoris i la micro-nutrició es basa en fitoteràpia.

En alguns altres casos, l’origen pot ser una càrrega tòxica a l’organisme degut a la presència de determinats materials dentals, com per exemple metalls. Llavors és necessari extreure els metalls de la boca i desintoxicar l’organisme de manera global.

Així doncs, una teràpia realment duradora al llarg del temps ha d’incloure la combinació de les mesures convencionals de neteja i reducció de bactèries a la boca, conjuntament amb mètodes de biomedicina i psiconeuroimmunologia. Es tracta d’una teràpia que va a treballar la causa que ha desencadenat tot el problema i no només tracta els símptomes més evidents, que són els que es manifesten a la boca.

ODONTOLOGIA I KINESIOLOGIA

A La Clínica Verda utilitzem la kinesiologia en els casos en els que necessitem detectar tots els focus interferents del consultant per tal de desintoxicar i desbloquejar l’organisme des de la boca.

També ens és de gran ajuda quan necessitem establir un protocol de desintoxicació sistèmica de metalls de manera personalitzada, una suplementació vitamínica o bé una dieta per tal d’optimitzar la salut global i la resposta de l’organisme als tractaments.
Per últim, la kinesiologia també ens permet de preguntar al cos quins materials són els que tolerarà millor a l’hora de fer reconstruccions i rehabilitacions protètiques.

Com funciona?

La kinesiologia és un procediment diagnòstic – terapèutic a través del qual s’estudien tots els camps que conformen l’ésser humà: físic-estructural, bioquímic-orgànic, emocional i energètic per així buscar d’on ve la causa del problema que ens ocupa en cada cas.

També ens permet valorar com respon el cos davant de diferents materials, suplements i/o medicaments, ens permet establir ordre de prioritats i detectar exactament quines són les necessitats del consultant en cada moment.

Avaluem les respostes del cos davant de tots aquests estímuls a través de la observació en els canvis de tonicitat de les diferents cadenes musculars. Aquesta tècnica concreta s’anomena Arm Reflex (AR): quan presentem un material, un medicament, un aliment o un suplement nutricional, el cos reacciona immediatament amb una relaxació o una contracció muscular i aquesta la podem percebre mentre sostenim els braços: davant un estrès (com seria un material tòxic) les cadenes musculars d’un costat es tensionen i s’escurça un braç.

Això ens permet personalitzar encara més el tractament i fer que aquest no es limiti simplement a la regió bucodental sinó que acompanyem a la cap a una millora de l’estat de salut global.

EXTRACCIÓ DE METALLS EN BOCA

A la Clínica Verda extraiem les amalgames de mercuri i altres metalls que es puguin trobar en boca (com per exemple els que hi ha sota de les corones de metall-porcellana, o bé cargols que es col·locaven antigament dins dels conductes de les arrels per donar suport a les reconstruccions).

Cal treure els metalls de la boca?

Portar metalls en boca implica sempre, per pocs que n’hi hagin, una interferència en el camp bioquímic del consultant (perquè s’alliberen constantment ions metàl·lics que s’incorporen als nostres teixits) i també en el camp electromagnètic (fan com de repetidor de totes les ones electromagnètiques que ens envolten en la quotidianitat: nevera, microones, ordinadors, telèfons mòbils, wifis, etc. i alteren el nostre sistema nerviós).

Sabent això, nosaltres sempre recomanem  no esperar a presentar símptomes com insomni, pèrdua de memòria, tremolors, problemes de tiroides, Parkinson, calvície, infertilitat, fibromiàlgia, etc.

També som molt conscients de la perillositat d’aquest acte tant per a nosaltres com per al consultant. Doncs durant el procés d’extracció de metalls de la boca es poden alliberar més ions metàl·lics encara, degut al fresat i als aerosols de metall que aquest genera.

Per això fem una avaluació prèvia de l’estat d’intoxicació dels nostres consultants i seguim un protocol molt estricte per a fer aquest procés amb tota seguretat per evitar que hi hagi un pic de metalls en sang que desestabilitzi encara més la salut.

Ho fem de la següent manera:

1. Testatge kinesiològic per identificar els següents paràmetres en una escala de l’1 al 12:

 1. Nivell d’intoxicació general que té el consultant.

També definim els 3 nivells de profunditat d’emmagatzematge:

 • Nivell 1 – Nivell extern: pell, sistema músculo-esquelètic, sang i limfa.
 • Nivell 2 – Nivell orgànic: òrgans interns.
 • Nivell 3 – Nivell intracel·lular:  nucli cel·lular, mitocòndries i ADN.

Detectem exactament quin és el nostre punt de partida i així comparar amb les següents visites.

 1. nivell òptim: ens indica el màxim d’acumulació que accepta el nostre cos abans de presentar símptomes relacionats amb metalls.
 2. nivell de tolerància: ens indica a partir de quan podem iniciar l’extracció de metalls de boca.

El nostre objectiu és fer baixar aquesta intoxicació general a un nivell d’intoxicació òptima per a poder llavors extreure metalls de la boca.

 1. Testatge kinesiològic per identificar productes drenadors i/o queladors:

El concepte de drenatge té a veure amb la neteja dels òrgans que tenen com a funció l’excreció dels residus que l’organisme no desitja acumular. Sovint aquests es troben bruts i no funcionen correctament i abans de pretendre que filtrin gran quantitat de metalls els hem de depurar. Fetge, ronyons, vesícula biliar i sistema limfàtic pell són les vies de sortida dels metalls.

Un cop aquests òrgans estan preparats ja podem afegir els suplements queladors de metalls, aquests són substàncies que ens ajuden a treure els metalls que s’han acumulat al cos al llarg dels anys i també «capten» els metalls que puguin circular pel cos degut al procés d’extracció de les amalgames.

Amb aquest testatge establim doncs, exactament quins són els suplements naturals que necessita el consultant per a començar el procés de neteja, quines dosis i durant quan te temps se’ls ha de prendre. També establim quin dia començarem a fer la primera sessió d’extracció de metalls.

 1. Acte d’extracció de metalls de la boca:

Ja siguin obturacions d’amalgama de mercuri o bé pròtesis fixes metàl·liques, protegim tant al consultant com als professionals que realitzen l’extracció de metalls (dentista i auxiliar).

Per una banda al consultant que ve a la clínica la protegim amb gorro, narines de carbó actiu, talla estèril, dic de goma i doble aspiració just al costat de la dent i al costat de la boca (per emportar-nos la major part de metall que es llima).

Els professionals també van degudament protegits amb bates, mascaretes, gorros, pantalles, etc.

Al final de cada sessió d’extracció mirem amb kinesiologia si el consultant necessita continuar amb els mateixos productes drenadors i queladors o bé cal canviar de producte o augmentar les dosis, ja que de vegades s’ha d’ajustar el tractament perquè el cos va canviant les seves necessitats a mesura que removem tòxics. També mirem quan de temps necessita el consultant abans de fer la pròxima sessió d’extracció de metalls.

D’aquesta manera ens assegurem des de l’inici i també durant tot el procés que estem respectant els temps que necessita el cos de cada individu per a eliminar els metalls i també ens assegurem de que no l’intoxiquem més, sinó que estem ajudant a baixar la càrrega de metalls fins a uns nivells òptims per al seu organisme.

CÀRIES I RESTAURACIÓ

Remineralitzem i regenerem els teixits dentals sempre que sigui possible per poder evitar tractaments més invasius, sobretot en Odontopediatria però també en adults. En nens és molt eficaç la re mineralització tòpica i així evitem de tractar moltes càries.

 • OBTURACIÓ I RECONSTRUCCIÓ

Hi ha diversos tipus de càries segons la profunditat de la lesió, distingim les càries d’esmalt, que són les més superficials i no solen donar cap simptomatologia; les càries de dentina, que són una mica més profundes, arriben a la capa mitja de la dent, i solen donar simptomatologia quan prenem begudes molt fredes o molt calentes i també quan mengem aliments dolços; per últim hi ha les càries que arriben fins a la capa més profunda de la dent, la polpa, aquestes produeixen moltes molèsties i  no es pot simplement «empastar» la dent sinó que cal fer un tractament de regeneració polpar o bé una endodòncia.

 

Per a fer una obturació (empaste), si cal, farem servir anestesia. La millor acceptada per l ́organisme és la mepivacaïna (sense vasoconstrictor) o la procaïna(amb la que fem teràpia neural).

Seguidament netejarem la cavitat de la càries amb tècniques mecàniques i manuals, fent servir un líquid detector de càries per a veure més clar la part infectada.

Abans d ́omplir la cavitat amb la resina (lliure de BPA , que és un disruptor endocrí), la netegem amb aigua ozonitzada (potent desinfectant no tòxic).

 

Llegirem també, si el consultant ho desitja, el significat de la càries de la dent o queixal en concret amb Biodescodificació dental per veure si ressona i poder treballar-ho. Mirarem també les relacions amb altres parts del cos de la dent a través de la reflexologia dental.

Si veiem molt afectada la dent o el queixal també farem Teràpia Neural per a millorar les condicions del terreny on es troba la dent i en conseqüència ajudar a la seva recuperació.

 

 • ENDODÒNCIA

L’endodòncia és el procediment en el qual es retira el teixit nerviós (nervi) i vascular de la dent, netejant els canals que passen per dintre de cada una de les arrels de la dent. Es desinfecten aquests canals un cop hem retirat tot el teixit i finalment s’omplen amb un material estanc perquè no es puguin tornar a filtrar bactèries i no es faci de nou una infecció.

 

A La Clínica Verda, sempre que ens és possible, intentem evitar d’arribar al punt d’endodonciar una dent fent prevenció i regeneració dentinaria. Però no en tots els casos és possible. Llavors, quan hem de fer l’endodòncia d’una dent, ho fem de la manera més respectuosa possible cap a la resta de l’organisme.

En primer lloc testaríem amb kinesiologia si el cos tolerarà millor en aquell moment concret un tractament d’endodòncia o bé l’extracció de la dent, per així prendre la millor decisió i tenir tota la informació.

Si fem l ́endodòncia, anestesiarem la dent i netejarem els conductes per on passen els nervis amb els desinfectants convencionals i amb procaïna (Teràpia Neural) i aigua ozonitzada també.

Si acabem el tractament aquest dia, farcirem els conductes netejats amb un material amb bastant component mineral per tenir una major biocompatibilitat. I després farem la reconstrucció externa (o empaste).

També mirarem les relacions de la dent concreta mitjançant la reflexologia dental i la Biodescodificació. Finalment farem Teràpia Neural.

Si en aquesta primera sessió acabem l ́endodòncia (de vegades calen diverses sessions), deixarem una cura amb oli essencial de clau (que és desinfectant i anestèsic) i posarem un empaste provisional.

Cal puntualitzar que el tractament d’endodòncia sempre té un petit percentatge de fracassos tot i estar correctament realitzat, així ho demostren diversos estudis i també la nostra experiència ho corrobora. Doncs una dent endodonciada, tot i tenir la màxima cura i precisió durant la realització del tractament,  sempre resta una dent que ja no és vital i el nostre cos la pot percebre com un “cos estrany” i generar rebuig, igual que si tenim una pell morta o una ungla morta, el cos les expulsarà, de vegades passa el mateix amb les dents endodonciades.

Hi ha també diversos factors que d’entrada ja ens asseguren tenir més èxit o menys en el tractament com serien: si la dent està infectada o no, si és el primer cop que es realitza una endodòncia en aquesta dent o ja és el segon (re-endodòncia) i també si s’ha perdut molta estructura dental degut a una gran càries o una fractura per contusió.

Així doncs, els percentatges d’èxit o fracàs poden variar molt segons cada cas en concret però cal sempre tenir en compte que quan s’arriba en aquest punt d’afectació de la dent, sempre hi ha un petit percentatge de casos en els que pot no funcionar el tractament.

 

 • REGENERACIÓ DENTINÀRIA I PULPAR

En el cas de càries molt profundes o dents fracturades, si observem que el nervi encara està en bon estat (realitzem proves de vitalitat en diverses sessions), intentem potenciar la regeneració dels teixits afectats per crear una capa protectora i així  evitar de treure el nervi. 

Això ho fem amb un material bioactiu (Biodentine)  a base de minerals que ajuda a reforçar les capes més profundes de la cavitat i així el nervi queda de nou protegit d’una manera natural, cosa que ens permet evitar les molèsties de sensibilitat dental pel consultant i poder reconstruir la dent perquè aquesta torni a funcionar de manera òptima.

CIRURGIA I IMPLANTS

Les cirurgies es planifiquen des de molts punts de vista:

 • Alimentació: s’entrega al consultant un suggeriment de dieta antiinflamatòria i uns llistats d’aliments amb molta histamina (substància pro inflamatòria naturalment present als aliments) que caldrà evitar 2 dies Abans de la cirurgia i 2 dies després. 
 • Fitoteràpia: es proposarà al consultant fer un tractament antiinflamatori i antibacterià amb micro-nutrició cel·lular activa. Actualment disposem de cases comercials que han comercialitzat “antiinflamatoris” naturals igual de potents que els AINE’s.
 • Homeopatia: aquesta es dona per defecte abans de qualsevol cirurgia i ens ajuda en la relaxació, el dolor, la coagulació, la cicatrització, etc.
 • Teràpia Neural: després de tota cirurgia es banya la zona on hem treballat amb procaïna, aconseguint uns postoperatoris molt més suaus.

Les cirurgies es duen a terme en ambient relaxat, on es poden escoltar mantres i sons de meditació, o bé adaptar-nos a la demanda del consultant perquè aquest se senti còmode.

Els implants son el gran malentès de la nostra societat: en general els consultant els temen però senzillament és por a allò desconegut, un cop fets tots diuen que no ha estat res! A La Clínica Verda som conscients que si posem implants de titani aquest ha de ser l’únic metall de la boca per a no crear galvanisme… Per això, sempre recomanem eliminar altres metalls presents abans de passar a la fase de col·locació dels implants. D’aquesta manera ajudem al cos a tolerar molt millor els tractaments i a mantenir l’equilibri i el benestar.

EXODÒNCIA DE CORDALS

Els queixals del seny tenen aquest nom no perquè surten quan posem capteniment… sinó perquè realment poden fer perdre el senderi. Aquests tercers molars habitualment no tenen espai suficient a la boca per erupcionar de manera que es puguin utilitzar per mastegar. 

A la part superior, l’os maxil·lar és molt tou i a posterior hi ha estructures musculars on aquests molars surten sense demanar permís i obstaculitzen  l’articulació temporo-mandibular. Es molt curiós perquè en aquest nivell el consultant no nota que el problema sigui aquest molar, sinó que noten migranyes i/o dolor a les cervicals o cansament excessiu.

En la part inferior, el consultant sí que experimenta simptomatologia inflamatòria i infecciosa ja que en aquest nivell l’os de la mandíbula pot no deixar que aquest queixal erupcioni i es presenta cobert de geniva i musculatura que el mantenen semi-erupcionat. També poden donar dolor a distància, sobretot a les articulacions inferiors, degut a les relacions a través de meridians i cadenes musculars.

Hi ha un altre problema amb els queixals del seny: és en els casos en els què queden inclosos dins l’os. En aquests casos poden provocar dolors a distància ja que bloquegen el flux energètic d’un meridià d’acupuntura. Aquest tipus de relacions a distància estan molt ben descrites per el Dr. Ernest Adler, pare de la odontologia neurofocal.

CIRURGIA DE REGENERACIÓ ÒSSIA

A la Clínica Verda utilitzem una tècnica pròpia en la qual s’extreu sang venosa del consultant en un vial sense anticoagulant, de tal manera que al cap de 30 minuts obtenim un coàgul semi sòlid que trossegem i combinem amb un complex mineral provinent del corall marí (de cultiu, no extret de barreres de corall naturals). 

Un cop fet això, col·loquem aquest preparat dins d’un foil de titani que ens servirà de sostén i de motlle per regenerar els teixits ossis i gingivals perduts per el procés natural d’envelliment que es produeix quan es perden les dents. 

Si la pèrdua òssia és molt gran fem un disseny 3D del maxil·lar i el regenerem utilitzant la mateixa tècnica de sang autòloga i corall però ens servim de l’última tecnologia mitjançant la qual tenim un motlle de titani liquat que reprodueix la forma original de l’os facial. 

Un cop tenim l’os suficient, ja podem col·locar implants i pròtesis sobre implants per rehabilitar la mossegada i l’òptima funció de la boca. 

L’avantatge d’aquesta tècnica, en la que s’utilitza sang autòloga, és que no introduïm en l’organisme productes d’origen animal, de cadàvers humans o sintètics, sinó que son les pròpies cèl·lules mare que trobem en la sang del consultant que transformaran el coàgul en os i geniva.

ORTODÒNCIA INVISIBLE

Es tracta d’un tractament ortodòntic però sense col·locar els clàssics brackets. Aquest tractament es duu a terme mitjançant unes fèrules transparents que recobreixen les dents i es dissenyen de manera precisa i personalitzada segons cada cas de tal manera que setmanalment es vagin canviant i així van movent les dents de manera progressiva cap on ens interessi. 

Les forces exercides per aquest sistema són molt més suaus que amb els brackets i permeten a l’os maxil·lar i la resta del cos d’adaptar-se més fàcilment als canvis. 

El fet de recanviar les fèrules setmanalment també ens permet d’aconseguir resultats molt més ràpids i satisfactoris, en general, en un període de 9 mesos ja es resolen la majoria de casos.

PRÒTESIS

A La Clínica Verda no utilitzem metalls en les pròtesis que col·loquem. Prioritzem materials nobles i molt resistents com el Zirconi, el Disilicat de liti o la porcellana. Materials que confereixen una gran estètica però també una gran resistència sense cap mena de toxicitat per l’organisme.

Sempre que fem una rehabilitació protètica reequilibrem la boca segons els principis d’equilibri i funció òptims preconitzats per la rehabilitació neuro-oclusal, basada en un estudi minuciós de les conseqüències posturals i osteopàtiques de l’encaix de les dents i dels moviments a l’hora de mastegar. D’aquesta manera ajudem al consultant a mantenir o retrobar i millorar el seu equilibri.

ODONTOPEDIATRIA

A La Clínica Verda acollim els més petits amb les mateixes premisses que apliquem amb els adults.

Sempre que ens sigui possible evitarem de donar medicaments al·lopàtics innecessaris, prioritzant la fitoteràpia i la homeopatia per acompanyar els processos que ho necessitin i així no intoxicar innecessàriament l’organisme.

En una visita d’odontopediatria, el primer de tot que farem sempre és crear un ambient còmode per l’infant i crear un vincle perquè se senti tranquil i amb confiança en tot moment. Donant les pauses necessàries durant els tractaments i deixant que l’acompanyin els pares, els germans o qui ell o ella prefereixi.

Si cal, també oferim sessions de dessensibilització en les que poden venir l’infant i els familiars a conèixer l’espai, els aparells, els professionals que treballen a la clínica; també poden veure i experimentar amb els materials i eines que els posarem a la boca a l’hora de realitzar  els tractaments. Doncs sabem que la clau per fer-ho tot més fàcil i generar un bon record és prendre el temps i paciència necessaris.

 • Quan detectem càries en un infant sempre valorem quant de temps queda per recanviar la dent afectada i si és realment necessari tractar-la. També valorem si és una càries incipient que es pot frenar amb higiene, control i productes naturals (com aplicacions de pròpolis o re-mineralitzacions tòpiques i sistèmiques amb homeopatia) o bé si cal intervenir, sempre prioritzem preservar al màxim els teixits dentals naturals. En el cas de que calgui intervenir i curar la càries, ja sigui simplement amb un empast o bé traient el nervi si la dent està molt afectada, sempre utilitzem, igual que amb els adults, materials no tòxics i altament biocompatibles per generar la mínima alteració a la resta de l’organisme.
 • Quan detectem malposicions dentals, no esperem a que acabi de canviar totes les dents per intervenir. Això ho fem així perquè sabem que si reeduquem les funcions de la boca (deglució, respiració i masticació) durant les edats de més creixement, estem aprofitant les forces de la natura al nostre favor i afavorim que s’harmonitzin la forma dels maxil·lars i de la cara, generant espai per la correcta col.locació de les dents de forma respectuosa amb el cos. Això ho fem amb activadors plurifuncionals i amb l’acompanyament de professionals especialitzats en cada camp, així en molts casos podem evitar la necessitat de posar ortodòncia més endavant. Podeu trobar informació més extensa sobre aquest tractament en l’apartat “Dentosofia” de la nostra pàgina web.
 • També tenim molt en compte la llengua, sabem que aquesta té un paper molt important des del naixement, per afavorir una bona lactància i un correcte desenvolupament de la cavitat oral, com més endavant, per parlar i també per donar l’estímul necessari de creixement dels ossos  de la cara cada vegada que empassem saliva. Valorem els frenets linguals i, si cal, oferim fer frenectomia lingual per solucionar el problema tant aviat com es pugui i deixar que aquesta pugui fer la seva correcta funció i jugar a favor nostre i no en contra. Doncs si ens assegurem que està funcionant correctament, estem procurant també per una correcta col.locació de les dents, una correcta postura i una correcta parla en un futur.
 • Per últim, en les revisions periòdiques, a part de mirar les dents i la boca també prenem el temps necessari per a repassar els hàbits d’higiene, donar consells sobre productes d’higiene  bucal naturals per infants i també parlem sobre nutrició en el cas de que sigui necessari, ja que és un pilar bàsic per una bona salut bucodental.

HIGIENE DENTAL

Les neteges bucals a La Clínica Verda les fem amb aparells d’ultrasons per treure la placa supra i sub-gingival; seguidament el polit i acabat ho fem amb productes naturals a base d’olis essencials, que poden variar segons cada consultant ja que els escollim al moment segons l’estat de les genives, les dents o si hi ha presència de taques.

En cap cas utilitzem productes que continguin fluor o altres productes químics que puguin tenir una toxicitat local o sistèmica.

Al final de la sessió, si cal, repassarem conjuntament les tècniques de raspallat, revisarem els productes d’higiene més indicats per cada cas i també donarem idees per a fabricar pasta i col·lutoris casolans a base de productes naturals i plantes, adequats a les necessitats de cada moment.

Si veiem molta inflamació o cronificació de la inflamació (piorrea) valorarem corregir les funcions de la boca (respiració, masticació bilateral…), modificar dieta i/o desintoxicar i expliquem el significat que té en biodescodificació.

També podem posar aigua ozonitzada o procaïna a les genives, i valorar fer visita amb PNIE per tractar la mucosa de l ́intestí, ja que aquesta és la mateixa que la de la boca.

BIODESCODIFICACIÓ DENTAL

Les dents són l’òrgan més dur del nostre cos, on s’emmagatzema la nostra identitat més profunda. Formades per cristalls d’hidroxiapatita, amb carrega elèctrica. Se’ns regeneren les cèl·lules de la pell, del fetge…però no de les dents.

Les dents temporals (de llet) es formen en la mateixa fase embrionària que el sistema nerviós central, al segon mes de vida intrauterina. Entre el tercer i quart es comencen a formar els definitius. Aquestes ja poden començar a guardar memòria de les emocions viscudes dins l’úter matern.

A partir de la relació entre les dents i les emocions segons la medicina xinesa, la Dra. Caffin i després el Dr. Beyer van desenvolupar la descodificació dental. Aquesta disciplina consistia en “llegir” les dents i la informació que hi ha retinguda. Pensem que les dents són com el disc dur de la nostra ànima. Si una dent està torta, si presenta càries o sagna la geniva, ens està donant un missatge d’on la nostra ment no hi té accés.

Les dents guarden dos tipus de missatges: innats (de la historia familiar o transgeneracional)  o adquirits (de la pròpia vivència).

En una sessió de PNO es destapa la càrrega emocional (que anomenem conflicte) que pot retenir la dent o estructura de la cavitat oral.

Exemples de conflicte que ens condueix a la malaltia? Trauma d’infància, tabús i secrets familiars, creences… el que no es parla, s’amaga i  s’acaba emmagatzemant a les nostres cèl·lules i manifestant al cos i a les dents… Hi ha una necessitat energètica de solucionar aquell conflicte.

Les dents tenen un vincle físic amb la resta de l’organisme via sanguínia, via nerviosa i via limfàtica. La dent és al seu torn emissor i receptor.

Cada meridià passa per una dent determinada, i relacionen cada dent amb els diferents òrgans, músculs, òssos o emocions.  El Dr. Voll va estudiar aquestes relacions a nivell elèctric i va elaborar la reflexologia dental establint correspondència entre les dents i estructures corporals.

La descodificació dental és una eina que ens permet contactar  amb el nostre Ésser, ens permet trobar les ferides profundes en el nostre emocional i el nostre interior.

Considerem que el poder de curació està en cadascun de nosaltres, però a vegades  lluny de la nostra consciència. L’objectiu és posar a l’individu en contacte amb la seva font de vida, la seva força de sanació autònoma i interior.
Cada vegada que intentem oblidar alguna cosa, que deixem que sigui el temps el que l’arregli tindrem un problema corporal. La dent cristal·litza i expressa  els nostres conflictes i els del nostre arbre genealògic.

Les dents són mirall de l’inconscient: Ens donen accés als desequilibris interns, orgànics i emocionals, per això els tractaments han d’estar enfocats a acompanyar a l’individu en les seves emocions conscients i inconscients, perquè posant llum en la seva consciència permeti que el procés de curació succeeixi.

favicon-clinica-verda

Anna Targarona Rifà

Ll. Odontologia i Dentòsofa

favicon-clinica-verda

Aida Serrabassa Colom

Ll. Odontologia i Dentòsofa

favicon-clinica-verda

Sandra Pereyra

Ll. Odontologia i Dentòsofa

favicon-clinica-verda

Núria Marín

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

  Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

  Back To Top