skip to Main Content

Especialitats Conscients

Respiració

La respiració té un paper fonamental per al manteniment del nostre benestar i estat de salut òptim.

Segurament ja n’heu sentit a parlar moltes vegades però, en coneixeu els detalls? Perquè és tant important? Com ha de ser aquesta respiració per jugar a favor nostre i no pas en contra?

Doncs la respiració fisiològica és la respiració nasal, hi ha nombrosos estudis que ho confirmen i també l’experiència de molts individus que han respirat tota la vida per la boca i experimenten el benestar que guanyen quan aprenen a respirar pel nas dia i nit.

A part de per on respirar, és molt important el com? Amb quina freqüència respirem? Doncs en general, gran part del dia estem en un estat d’activació excessiu i això es tradueix en un ritme respiratori accelerat, a través d’exercicis de respiració concrets podem aprendre a baixar el ritme respiratori per així també baixar el flux de pensaments que ens travessen la ment i estar més tranquils i “centrats” o concentrats en el nostre dia a dia, evitant un desgast d’energia innecessari i cuidant el nostre sistema nerviós.

A la Clínica Verda hem posat al vostre servei un programa d’acompanyament per a rehabilitar els hàbits respiratoris perquè, a través dels tractaments de dentosofia, ens hem adonat del gran nombre de infants i adults que respiren de manera habitual per la boca i de lo difícil que és canviar aquest hàbit.

També ens hem adonat del gran nombre d’individus que viuen en un estat d’estrès crònic que els porta a tensionar la musculatura de la cara i boca produint bruxisme, migranyes, dolors d’esquena i cervicals, etc. i de com la respiració pot ajudar a millorar tots aquests símptomes.

La respiració és un acte completament automàtic i inconscient ja que es fa tota la vida i durant les 24 hores del dia. El nostre sistema nerviós vegetatiu s’assegura que mai parem de respirar perquè sap molt bé que d’això en depèn la vida. Per això, passi el que passi, respirem. Però com?

Un cop el nostre subconscient té l’hàbit de respirar d’una determinada manera, cal posar-hi consciència i treballar de manera regular per aconseguir “gravar” aquesta nova manera de respirar que ens interessa, per a millorar el nostre benestar físic i emocional, i així que es torni igualment “automàtic” de manera definitiva.

Per fer això, hem dissenyat un programa d’acompanyament en el qual es fan unes sessions individuals per personalitzar el tractament, donar les eines necessàries i practicar conjuntament diversos exercicis de respiració. A més a més, entre una sessió i l’altra us enviem exercicis gravats en àudio perquè els pugueu practicar a diari, des de casa, però acompanyats.

A través d’aquest recorregut progressiu podreu anar practicant i aprenent diferents tipus de respiració que, a part de ajudar-vos a reeducar l’hàbit de respiració nasal, us poden ajudar a tenir eines per relaxar o activar el sistema nerviós segons us convingui en cada situació, a preparar-vos per meditar, a augmentar la concentració i la memòria, a dormir millor les nits, etc.

Aquest programa d’entrada va ser dissenyat per acompanyar als individus que porten un activador plurifuncional i necessiten reeducar la respiració per evitar que les dents es tornin a col·locar malament un cop acabat el tractament. Tot i això, finalment l’hem obert a tothom qui pugui estar interessat en fer un treball respiratori ja que també pot ser de gran ajuda per gestionar l’estrès, les tensions a nivell mandibular, el bruxisme i els problemes de concentració, entre d’altres.

Dins hi podreu  trobar una combinació de tècniques i exercicis provinents de tècniques de Pranayama, del mètode Butheyko i també d’altres mètodes d’autoconsciència corporal, per així donar un treball complet i que abarqui les necessitats canviants de la societat en la que vivim.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

    Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

    Back To Top