skip to Main Content

Especialitats Conscients

Mètode Feldenkrais®

El Mètode Feldenkrais® fa servir:  el moviment,

 les sensacions,

     l’atenció

                                         i la imaginació

per ajudar-nos a usar el nostre cos eficientment, sense lesionar-nos, ni bloquejar-nos, recuperant la nostra capacitat innata de viure i aprendre amb benestar i alegria.

El practiquem en classes grupals anomenades Autoconsciència a Través del Moviment (ATM), o sessions individuals anomenades Integració Funcional (IF).

En el dia a dia fem les coses de forma habitual, automàtica i inconscient, sense fixar-nos com les fem. Ens rentem les dents, cuinem, treballem a l’ordinador,… i si notem que estem geperuts o tens@s mentre ho fem ho podem corregir, però quan ens despistem tornarem al hàbits anteriors. Si no desenvolupem dolor, o una lesió, rarament pensem en com podem modificar els nostres hàbits. 

El Mètode Feldenkrais® ens ajuda a millorar patrons inconscients limitants per desenvolupar les nostres aptituds, i capacitats, i augmentar el nostre benestar.

SESSIONS INDIVIDUALS D’INTEGRACIÓ FUNCIONAL (IF)

En la Integració Funcional (sessió individual) la professora guia moviments a través del contacte amb les mans en una camilla especialitzada i pot donar consignes també amb la veu.

En aquesta la interacció constant entre l‘alumn@ i la professora, l’alumn@ demana específicament, si ho vol, allò que vol millorar: dolor, postura, coordinació, equilibri, afectacions neurològiques, afectacions en el desenvolupament del nadó /infant, millora del rendiment en l’esport, dansa, música,…

Amb aquest mètode únic es treballa el rol del sistema nerviós en el moviment. Incidim en el to muscular general, s’augmenta l’amplitud dels moviments, millora la coordinació i l’organització corporal, s’evita la fricció articular i es reparteix el pes equitativament, s’alleugen tensions musculars, s’intensifica l’eficàcia dels moviments i el benestar, més enllà dels patrons habituals.

En les sessions individuals d’ Integració Funcional podem abordar casos de:

 • Afectacions neurològiques
 • Problemes de desenvolupament i/o coordinació
 • Naixements prematurs
 • Lumbàlgia
 • Cervicàlgia
 • Hernia discal
 • Artrosi / deteriorament motor
 • Afectacions a les articulacions
 • Fibromiàlgia
nen-fleden

© Internacional Feldenkrais® Archivo Federación, Robert Oro. Tots els drets reservats.

© International Feldenkrais Federation®. Producido por Marcela Bretschneider. Tots els drets reservats.

GRUPS D’AUTOCONSCIÈNCIA A TRAVÉS DEL MOVIMENT (ATM)

En les sessions d’Autoconsciència a Través del Moviment (en grup) la professora guia parlant (sense exemple) sèries de moviments amb atenció. Les classes es poden fer presencials o online. Cal portar roba còmoda i càlida que permeti el moviment, i una màrfega.

Moshe Feldenkrais va deixar més de mil lliçons que ens ajuden a explorar-nos des d’una perspectiva basada en la biomecànica, el desenvolupament i la naturalesa del sistema nerviós. Amb elles podem explorar els hàbits instal·lats a la respiració, els ulls, la mandíbula…

Classes setmanals, consulta els horaris dels grups actius a La Clínica Verda.

© Internacional Feldenkrais® Archivo Federación, Robert Oro. Tots els drets reservats.

© International Feldenkrais Federation®. Producido por Marcela Bretschneider. Tots els drets reservats.

BENEFICIS DEL MÈTODE FELDENKRAIS®

Totes les edats des del naixement fins la vellesa se’n poden beneficiar:

• Individus que treballen sempre en la mateixa posició i/o que senten alguna limitació en els moviments de la seva vida quotidiana. Individues que treballen en moviments repetitius i/o en la mateixa posició de manera habitual.
Ballarins, músics, actors, esportistes, …

• Quan hi ha dolor i/o lesió: cervicàlgia, lumbàlgia, ciàtica, escoliosi, hèrnia discal, fibromiàlgia, patologia del genoll, patologia del maluc, afectació de la mandíbula…

• En afectacions neurològiques i/o afectacions genètiques: paràlisi cerebral, paraplegia, tetraplegia, hemiplegia, tumor cerebral, Síndrome de Down, acondroplàsia…

• En patrons posturals fixes: torticoli congènita, posició amb espatlles endavant i esquena corbada (cifosi), infants que s’asseuen a terra amb els peus cap a fora i els genolls cap a dins …

• En patrons de moviment fixes: nadó que volteja només cap a un costat, nadó que no realitza els canvis posturals (de panxa amunt a panxa avall, d’estirat a assegut i viceversa, d’assegut a de peu…), infant que culeja o no gateja, infant que camina amb un o dos peus endins, caigudes recurrents, desequilibri, poca coordinació…

© Internacional Feldenkrais® Archivo Federación, Robert Oro. Tots els drets reservats.

© International Feldenkrais Federation®. Producido por Marcela Bretschneider. Tots els drets reservats.

MÈTODE FELDENKRAIS® I DENTOSOFIA

En l’acompanyament que el Mètode Feldenkrais® ofereix  als consultants de Dentosofia (sessions grupals i individuals):

 • S’acompanya en el procés de transformació. El treball ajuda a consolidar els canvis que apareixen, que poden presentar-se en altres zones del cos i experimentar-se com a dolors o com a novetats a les que no trobem com adaptar-nos. Ens permet posant consciència tant als patrons de funcionament nous com als antics.

 

 • S’integren els canvis que passen en la dentosofia en la globalitat de l’individu. Amb el tractament ampliem la consciència corporal i la incorporem a les activitats de la vida diària (moviment, ment, entorn).
 • La professora ajuda a treure el potencial ocult de l’alumn@ (no parlem de pacient ja que  forma part activa del procés). Utilitza una camilla especialitzada per ampliar la consciencia corporal: tocant, mobilitzant les diferents parts del cos i en ocasions demanant moviments actius. La professora entén a l’alumne com a un tot: la seva manera de moure’s,  les zones més tenses i les més flàccides, com mira i com interactua, com s’expressa…

 

 • No s’ensenya la manera correcta de moure’s. Explorant i experimentant totes les maneres possibles, amb diferents articulacions del cos, diferents coordinacions i diferents maneres de respirar ajudem a que s’engegui un procés d’aprenentatge. D’aquesta manera es desenvolupa la capacitat d’adaptar-nos a cada situació (entorn i emoció) i a escollir el més òptim en cada moment, ja que tenim un ventall de possibilitats molt més ampli.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

  Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

  Back To Top