skip to Main Content

home-scaled

BENVINGUTS A LA CLÍNICA VERDA
El teu espai de Salut Conscient

1.El_nou_paradigma

El nou paradigma sanitari

Aquesta clínica forma part del nou paradigma sanitari. Estem formades en les universitats clàssiques i col·legiades en els corresponents col·legis i compartim els principis hipocràtics però el nostre enfoc és des de l´humanisme.

més...

Considerem que en la deriva cientificista s’ha oblidat la vessant espiritual de l’ésser humà i només amb criteris mecanicistes no es pot aconseguir la sanació. Sí la curació, però no la sanació. 

La curació és la desaparició dels símptomes, no de l’energia primitiva que els ha ocasionat. Aquesta energia primitiva forma part del camp d’informació que ens embolcalla i que és l’inici de tots els desequilibris del cos i la ment.

2.Tu_en_el_teu_proces

Tu en el teu procés de sanació

La responsabilitat de la sanació recau en un mateix. El sanitari t’acompanya des del seu nivell de consciència entregant coneixements en forma d’informació i posant llum en zones de desconeixement o creences errònies perquè puguis experimentar un increment d’autoconeixement.

més...

Després d’analitzar la història de vida buscant factors influents i interioritzar la informació nova es procedirà a la presa de decisions que conformaran el pla de tractament. Aquest és un acte solemne en que pacient i professional des de la màxima honestedat i sinceritat estableixen un pacte solemne de confiança i amor.

La sanació en tots els casos, i sempre sense excepció, prové del propi cos del pacient. El cos humà sana i emmalalteix a diari. No hi ha cap comprimit bioquímic ni droga que sani. Les pastilles poden disminuir els símptomes per fer més suportable el temps que dura el procés de sanació però en cap cas són les responsables del reequilibri. Si el cos del pacient ja no té la capacitat de sanar és perquè està en unes condicions que han sobrepassat els seus límits. 

Habitualment les persones arriben a nosaltres patint vàries dolències i poc a poc anem restablint l’equilibri. La persona necessàriament experimenta un augment de consciència que la portarà a un enteniment de la situació i/o a una presa de decisions per modificar hàbits de vida i creences limitants. El camí a restablir l’estat de salut pot ser més llarg o menys segons la càrrega de tòxics que porti el pacient quan ens demana ajuda per primer cop i sempre es desfarà el camí i la sensació del pacient és un rejoveniment esglaonat i gradual desfent la línia del temps a través de desfer la història de vida.

3.El_manteniment_de

El manteniment de l’estat saludable

La salut és una percepció personal i el seu manteniment, el resultat d’un seguit de decisions i hàbits de vida. Mantenir la salut és una qüestió d’estil de vida i d’autoconeixement. 

més...

El procés de sanació és inherent al procés d’estar vius. El cos humà es sana i emmalalteix a diari. Cada dia, en el nostre cos, es dona un procés de neteja i eliminació, i un de regeneració o reconstrucció. Les nostres cèl·lules viuen com si fossin un gran formiguer. No som un sòlid estanc sinó que som un semi líquid amb forma humana processant constantment aliments, pensaments, llum, descans. Només és qüestió de crear i facilitar les circumstàncies idònies per a que el nostre cos pugui dur a terme el procés de sanació. No hi ha cap comprimit bioquímic ni droga que sani. Les pastilles poden disminuir els símptomes i millorar els marcadors bioquímics de salut per fer més suportable el temps que dura el procés de sanació però en cap cas són les responsables del reequilibri. Si el cos del pacient ja no té la capacitat de sanar és perquè està en unes condicions que han sobrepassat els seus límits. 

Mantenir la salut és una qüestió d’estil de vida i d’autoconeixement. El procés de sanació és inherent al procés d’estar vius. El cos humà es sana i emmalalteix a diari. Cada dia, en el nostre cos, es dona un procés de neteja i eliminació, i un de regeneració o reconstrucció. Les nostres cèl·lules viuen com si fossin un gran formiguer. No som un sòlid estanc sinó que som un semi líquid amb forma humana processant constantment aliments, pensaments, llum, descans. Només és qüestió de crear i facilitar les circumstàncies idònies per a que el nostre cos pugui dur a terme els procés de sanació.

Estem vivint un moment social en què comptem amb una sèrie d’enemics de la salut molt ben identificats: Les pantalles (retiren hores de son i alteren processos cognitius), el sucre (genera una addicció sense precedents alterant processos cognitius i bioquímics i finalment estructurals).

La Clínica Verda és un projecte de salut conscient que forma part del nou paradigma sanitari.

Què significa salut conscient?

La consciència és la capacitat de l’ésser per percebre i reconèixer la realitat externa i la interna. La salut és un estat de benestar físic, mental i emocional. Per tant, nosaltres portem la salut a un anàlisi humanístic, no només mecanicista o científic.

La consciència sobre la salut es va ampliant de manera voluntària i acadèmica però també instintiva i sempre respon a una responsabilitat individual i defineix uns valors pels que podem reconèixer una entitat o persona.

Per entendre aquesta nostra percepció de la salut hem d’explicar unes bases filosòfiques que lamentablement no son la base de la nostra cultura occidental i ens ha calgut aprendre de manera paral·lela als estudis purament científics i racionals.

A La Clínica Verda ens reconeixem com a éssers amb vàries dimensions: amb una ment racional, amb un cor que genera emocions i amb un cos que és el nostre vehicle per transcendir els reptes en l’experiència en aquesta vida present.

Sentir, pensar i fer han d’estar alineats per tenir una vida serena, en pau i harmonia.

El sentir és la capacitat de descodificar les emocions. El nostre cos ens ofereix cascades d’emocions que hem d’aprendre a interpretar. És la part que ens fa humans, utilitzar la ment racional per posar paraules a les emocions es defineix com el sentir. 

El pensar ha d’estar al servei del sentir. La nostra ment racional està configurada per múltiples creences i hàbits limitants que fan que ens donem unes explicacions errònies constantment.

Així, a través d’autoenganys disfressats de veritats absolutes, acabem per perdre’ns en la lluita amb nosaltres mateixos. a La Clínica Verda sabem que el més gran enemic viu dins teu. Son els judicis que emets contra tu mateix que el teu cor acaba per fer realitat ja que el sistema és bidireccional: la ment recull emocions recreades des dels sentits però també és la ment la que fa que els sentits percebin emocions concretes. Per això cal entrenar-nos per experimentar emocions precioses i detectar i descartar les vies de manifestació d’emocions de baixa índole.

El fer fa referència a les accions que el nostre ésser realitza i per les que les nostres semblants ens reconeixeran. Aquestes han d’estar ben alineades amb els valors que ens representen i que estan en harmonia amb el nostre nivell de consciència.

 

Els valors que ens defineixen en l’actualitat com a empresa i que reconeixereu en nosaltres son:

  • Enfocament holístic i multidisciplinari del pacient i la patologia
  • Creiem en la capacitat d’autosanació del propi cos i en la seva saviesa.
  • Respectem les creences, les preferències i la sobirania del pacient en el seu procés.
  • Treballem amb consciència, professionalitat i rigor, sempre en benefici del pacient.
  • Investiguem i ens formem contínuament per seguir evolucionant.

 

En el nostre acte de sanació posem a disposició del nostre interlocutor aquesta la nostra essència que he explicat anteriorment. Però igualment que en la salut convencional hi ha un full de ruta i uns punts que cal no passar per alt, nosaltres també comptem amb uns ítems a explorar:

Comptem amb 4 cossos a tenir en compte:

El cos estructural

Aquest està representat pel nostre cos palpable i en 3 dimensions. Ens serveix per interaccionar amb la nostra realitat més física al planeta Terra que ens manté sota unes condicions de concretes de pressió, temperatura…i està subjecte al cos emocional que ja hem explicat que transmet al cos estructural unes directrius a través de l’autopercepció i la generació d’emocions.

El cos bioquímic

 Les molècules bioquímiques son les microestructures de les que estem formats. Com si fossin les petites peces de Lego® que ens conformen. El nostre cos està en constant procés de construcció i de construcció. En cap cas estem parats o estancats, sempre estem en fase de neteja/depuració/excreció de residus o de construcció/regeneració d’òrgans i teixits. És necessari que entenguem l’acte d’alimentar-nos com un acte plenament conscient: introduïm aliment dins el nostre cos que el sistema digestiu invertirà molta energia en fraccionar en parts diminutes fins a comptar amb les partícules bioquímiques més petites que seran com les micro peces de Lego® que utilitzarà per la regeneració dels òrgans i teixits i l’obtenció d’energia pel funcionament dels diferents òrgans. La concepció mecanicista i reduccionista de l’alimentació com a obtenció d’energia per la combustió queda molt incompleta en els nostres dies. Hem canviat el terme energia pel d’energia vital per a mesurar la qualitat dels aliments que ingerim. Fa 2000 anys era essencial consumir unes mínimes calories pel manteniment de la vida. En l’actualitat estem sobrealimentats de calories i en canvi l’energia vital dels aliments és molt pobre a causa dels llargs viatges que han de fer del camp(on eren vius fins ésser arrancats) per arribar als nostres estómacs (hauríem de consumir aliments que encara estiguin vius). Qualsevol ésser viu necessita llum, aigua, aliment i oxigen i els animals a més d’això requerim de les hores de son com necessitat bàsica. A partir del nostre estil de vida el nostre organisme tindrà més o menys fàcil construir les molècules bioquímiques necessàries pel bon funcionament dels òrgans.

El cos psicoemocional

Representa la capacitat creadora del ser humà en essència. Els neurotransmissors son els paquets d’informació que vehiculen aquest cos i que generem a partir de l’energia que rebem de l’exterior (o de la microbiota interna) i que impacta sobre els nostres sentits al ser recollida pels receptors neuronals i processada pel nostre cervell o a la inversa, la que generem genuïnament des del nostre interior i ens provoca estats físics(modificant fins i tot molècules bioquímiques o provocant canvis estructurals) que hem d’aprendre a interpretar. Tant des de la via aferent com eferent els neurotransmissors converteixen l’energia en paquets d’informació que el cervell a d’aprendre a descodificar.

El cos energètic

Tot camp elèctric genera un camp magnètic. Aquesta és una llei bàsica que hem de tenir en compte per entendre el concepte de camp energètic. Havent entès els punts anteriors serà fàcil arribar a la conclusió racional que comptem amb un cos energètic que ens embolcalla. L’abast de les connexions subtils d’aquest cos son impossibles d’expressar en aquest text. Estarem encantades de donar explicacions adequades a les preguntes dels nostres interlocutors. Només voldria mencionar que comptem amb una eina molt eficaç per accedir a aquest cos i es la kinesiologia, que aplicada amb saviesa resulta molt satisfactòria.

Especialitats

Back To Top