skip to Main Content

Especialitats Conscients

Optometria Comportamental

L’Optometria és la ciència que estudia, tracta i fa prevenció dels problemes visuals.

L’especialitat en Optometria Comportamental treballa amb ajudes òptiques i Teràpia Visual per tal d’aconseguir optimitzar el rendiment visual i cognitiu en  adults i en desenvolupament infantil; en els àmbits escolar, laboral i esportiu. Ja que les habilitats visuals i perceptives tenen una gran influència sobre l’estabilitat emocional i l’èxit en amplis camps de la vida.

Així la visió està íntimament connectada a nivell oral, auditiu, vestibular, postural i propioceptiu. Donem servei per al diagnòstic d’alteracions visuals en consultants de Dentosofia o qualsevol individu que estigui interessat.

Es valora el rendiment a nivell d’agudesa visual, capacitats d’enfoc, visió binocular, visió perifèrica, velocitat i precisió dels moviments oculars, dominàncies visuals, integració entre hemisferis cerebrals, capacitat de processament visual (memòria, discriminació, figura-fons, constància de forma, relacions viso-espacials), coordinació ull-mà, integració motora i de reflexos primaris.

El 80% dels coneixements s’obtenen a través de la visió, un 30 % del fracàs escolar és degut a la manca d’un correcte desenvolupament de totes les habilitats visuals tot i tenir el màxim en visió de lluny sense ulleres.

A nivell de SALUT donem servei clínic per la millora en:

 • MIOPIA (Disminució no quirúrgica de les diòptries)
 • ESTRABISMES (ulls desviats)
 • AMBLIOPIA (solucions a l’ull gandul amb estimulació activa i sense oclusió)
 • DIPLOPIA (visió doble)
 • Altres dificultats de la visió tant en infants com en adults.

A nivell d’ESCOLA solucions per l’angoixa en el fracàs escolar i millorar el rendiment de nens intel·ligents o amb dificultats de desenvolupament que no coordinen les diferents habilitats de la ruta visual:

 • DIFICULTAT LECTORA per lentitud dels moviments oculars, falta d’enfoc, control oculomotor o disminució de la visió perifèrica.
 • PROBLEMES DE GRAFIA i coordinació ull-mà.
 • LATERALITAT CREUADA i problemes viso-espacials (inversions de nombres o lletres).
 • Integració de REFLEXOS PRIMARIS: psicomotricitat general i ocular.

Contacta amb nosaltres

Els camps amb * són obligatoris

  Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat

  Back To Top