skip to Main Content

Anna Targarona Rifà

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Anna Targarona Rifà

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Trajectòria

Em dic Anna Targarona Rifà i sóc l’ésser humà que va iniciar i impulsat el projecte de La Clínica Verda i responsable de vetllar per la integritat dels valors que representa: els del nou model de paradigma sanitari.

M’agradaria parlar de mi en clau personal, social i laboral:

Vaig néixer en una família de la comarca d’Osona que em va inculcar l’esforç i el treball i la obligació de complir les normes preestablertes. Molt poca educació emocional, molts deures i pocs drets i, sobretot, poca capacitat de resposta davant les meves demandes d’informació. Des de ben petita necessitava explicacions per comprendre les reaccions sistematitzades pròpies dels dogmes que generació rere generació anaven limitant el marge d’acció individual a base d’inculcar creences i sentències paralitzants que estan destinades a perpetuar la desconfiança en el propi instint, desconfiança en l’altre i en la societat en general. Ara puc posar paraules a l’educació en valors que em van donar i, sense cap mena de dubte, no em feia sentir segura per emprendre el camí de l’autoconeixement.

Després de la primera etapa de vida universitària i post universitària amb 3 màsters i molts cursos no oficials van arribar les ganes de formar la pròpia família de sang sobre un nou paradigma. Vaig sentir la necessitat de revisar tot allò que està socialment acceptat. El primer dia que vaig veure els meus fills davant una pantalla de TV em vaig espantar molt constatant que el seu cos era allà però no la seva ànima i vaig decidir retirar les pantalles de la meva vida. El primer dia que vaig veure la reacció dels meus fills tastant el sucre vaig sentir l’addicció primària i més estesa a la nostra societat: des del primer contacte van desenvolupar una ansietat que els feia tenir el pensament dedicat a un únic objectiu: aconseguir menjar farines i caramels. Sense pantalles ni envasos era molt complicat escolaritzar els meus fills convencionalment, per sort l’augment de consciència social va fer aparèixer La Font: L’escola Waldorf de Vic.

Paral·lelament al projecte familiar vaig iniciar un negoci propi: La Clínica Verda.

La primera inauguració va ser fa 12 anys i el meu objectiu era exercir la odontologia en el mateix espai que la meva mare, la Dra. Teresa Rifà. Ella, llicenciada en medicina i explorant camins naturistes sempre va forjar en mi unes bases d’estil de vida que han fet el camí més fàcil. Cuidar les hores de son, fer exercici a l’aire lliure i una alimentació basada en vegetals i en productes sense envasar han estat el seu llegat. Amb els anys i el Màster de Teràpia Neural i Odontologia Neurofocal, un nou paradigma mèdic apareixia en el meu imaginari i amb ell, un món de possibilitats. Estava comprenent el que avui puc començar a explicar: la salut com l’entenem a occident no està basada en l’estat de salut sinó en el de malaltia i s’explica des d’un univers de competència, de lluita, i es redueix a allò classificable, comptabilitzable i reproduïble, deixant fora de la equació tots els processos energètics i emocionals. Això ha deixat la salut a occident privada d’una visió més àmplia, la visió basada en l’augment de consciència, en l’amor.

Poc a poc vaig anar coneixent dades ocultes sobre la història de la medicina i les tesis formulades que han estat arraconades per la indústria dels diners. A aquesta indústria li és molt favorable que la població cregui que hi ha uns “dolents” dels quals ens hem de “protegir”. També vaig obrir els ulls a errors monumentals com és estudiar la biologia en sec, com si no hi hagués un 80% d’aigua al cos. Això ha portat a l’imaginari dels sanitaris a veure la cèl·lula com un sòlid i no com un conjunt de processos que viuen flotant en un líquid extracel·lular que és, precisament, el que els hi aporta tots els nutrients per a poder executar la vida. Les analítiques només comptabilitzen sòlids. I en canvi som 80% d’aigua! La netedat d’aquest líquid extracel·lular s’ha convertit en la meva obsessió des que em vaig comprendre com a semí líquid. No som un sòlid.

L’aigua es veu influenciada pels nostres impulsos emocionals, l’aigua canvia de forma i comportament segons els nostres pensaments.

Per últim m’agradaria exposar la meva vessant més social, activista i cooperativista. Des de ben petita les injustícies, abusos i vexacions feien explotar en mi una energia visceral, volcànica. Ben aviat vaig comprendre que socialment estaven molt ben tolerats els abusos de poder i molt mal vistes les meves explosions d’ira, cosa que em deixava fora de joc. La sort és que sóc un ésser molt alegre i optimista i un somriure apareix fàcilment a la meva cara. 

Amb els ingredients anteriorment explicats: Un temperament de naixement molt actiu, noble i energètic, una inoculació d’esforç i treball per part del nucli familiar i el foc activista que m’impulsa a protegir els més vulnerables i a canviar l’escala de valors socials… tenim els ingredients que m’han fet lluitar contra tots els pronòstics i superant tot tipus d’esculls per aportar al món un espai de salut que s’anomena La Clínica Verda.

Els primers 5 anys d’exercici de la professió van ser bastant solitaris, treballant també dins el sistema públic ambulatori i comprovant que la salut s’imparteix com un acte mecanitzat i controlat per la indústria farmacèutica i que no hi havia interès per reconèixer quins factors eren els responsables de les malalties. Poc a poc vaig anar coneixent dones sanitàries que havien abandonat la professió per falta de valors com la sinceritat, la transparència, la integritat, la noblesa o exercien des de la marginalitat, a casa seva, sense entrar en el treball cotitzant a la seguretat social. Em vaig prometre a mi mateixa que treballaria molt dur per aconseguir els diners per oferir a totes aquelles dones un espai on exercir la professió sanitària des d’un vessant feminista: artístic, d’escolta, de comprensió i digne de rebre tots els honors de la feina visible, transparent i coherent amb els altres i amb el medi ambient.

I així m’ho vaig proposar i així va ser: treball, treball i treball… per aconseguir comprar un local enorme on poder treballar en sinèrgia amb dones que estimessin la seva professió igual que la seva vida i que els seu objectiu sigués deixar un món més bo i bonic, verdader i just per als seus fills.

En els últims anys vaig aconseguir el meu objectiu: obrir un centre sanitari a Vic, que va resultar representar tot el que jo havia rebutjat. Vaig reconèixer que hi ha individus que només valoren als altres pels diners que tenen i per lo manipulables que són, no pels dons que tenen. Per sort un càncer d’úter em va fer parar de cop el meu estat de “treball, treball i treball…” i vaig aturar la meva voluntat d’acció incansable per a revisar què estava dient-me el meu cos amb aquell càncer. Els metges de la sanitat pública em proposaven l’extirpació d’úter i jo vaig iniciar un camí de reconeixement de la informació que el meu cos m’estava oferint sobre mi mateixa i sobre el meu propòsit a la vida. El meu jo conscient no ho sabia, el meu jo inconscient ho tenia clar: m’havia deixat portar per l’estatus de fama i elegància material i havia deixat que els valors que m’havien mogut sempre quedessin dissolts en benefici del materialisme. Vaig demanar 12 mesos de marge per a revisar i millorar totes les vessants de la meva vida i, al cap dels 12 mesos la biòpsia mostrava teixit completament sa i vaig tenir forces per a reconèixer l’error comès entregant el meu projecte a aquella dona. Vaig compartir amb les dones sanitàries que eren la meva família d’ànima el que havia comprès i la majoria compartien el meu sentiment. Ràpidament vam retornar a La Clínica Verda ampliant-la a les 2 plantes superiors de la casa, ja que la família ara era enorme. Afortunadament, aquest conte té el preciós final d’una reinauguració el dia 14 d’octubre del 2022.

 

Formació Universitària: 

  • Llicenciada en Odontologia per la UIC (2008)
  • Màster en Cirurgia d’implants i pròtesis dentals (2011)
  • Màster en Teràpia Neural i Odontologia Neurofocal (2014)
  • Màster en Invisalign (2017)
  • Curs Internacional de Dentosofia (2019)

 

Formació continuada: 

Multitud de cursos d’osteopatia, Posturologia, nutrició, higienisme, naturisme, antroposofia, neurociència, geobiologia, astrologia, fitoteràpia, homeopatia….

favicon-clinica-verda

Anna Targarona Rifà

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Nosaltres

Back To Top