skip to Main Content

Laura Targarona Rifà

Ll. Arquitectura

Laura Targarona Rifà

Ll. Arquitectura

Trajectòria

Des de ben petita he sentit una important connexió amb l’entorn i un gran interès per l’espai construït i allò que em transmet, i com em condiciona. Recordo sentir de manera intuïtiva la necessitat d’aïllar-me de la resta d’individus i connectar amb la gràcia i serenor de l’espai que em sostenia, intentant alhora comprendre on requeia l’essència de la seva bellesa. Va ser aquesta inclinació natural i innata que em va portar, passats els anys, a estudiar arquitectura a la Universitat Tècnica de Catalunya. Allà vaig poder aprendre importants coneixements a nivell tècnic, però aquells estudis alhora em van allunyar d’aquella connexió genuïna amb mi mateixa i la plenitud a través de l’essència del lloc.

Els anys que vaig haver de dedicar pràcticament en exclusiva a desenvolupar els estudis universitaris no van ser gens fàcils per mi, tot i que en aquell moment no estava encara preparada per saber que el que em passava era que estava esforçant-me massa en remar a contracorrent de la meva autèntica voluntat. Tenia massa clar que volia ajudar a construir un entorn ple de bellesa per facilitar a tota la humanitat la possibilitat de viure en connexió amb la gràcia de la nostra essència, i en aquell moment no imaginava que pogués seguir el meu camí i construir un món millor des de un sistema diferent a l’oficial.

Van ser anys difícils, però plens d’aprenentatges que van culminar en una profunda crisi gràcies a la qual vaig poder purgar tot allò amb el que havia après a identificar-me però en realitat m’allunyava de mi mateixa i la meva voluntat. Gràcies a poder-me deconstruir, em vaig permetre deixar de banda l’ego i la por a sentir-me jutjada pels meus col·legues i estudiar un Màster en Bioconstrucció Aplicada i Bioarquitectura a la Universitat de Girona. Durant els meus estudis universitaris jo havia connectat amb professors, companys i aprenentatges que sentia molt elitistes, i partia d’un por irracional que em feia creure que no entendrien el meu interès per una arquitectura més compromesa amb l’ecologia i l’accessibilitat de tots els éssers que amb la seva estètica.

Gràcies a tornar a estudiar arquitectura des d’una nova perspectiva que posa la vida al centre, vaig poder re connectar amb mi mateixa i l’essència de la feina que he vingut a fer.  D’aleshores ençà he seguit ampliant els coneixements que se’m van presentar al màster, i que m’han portat a estudiar la formació completa en Geobiologia i Biohabitabilitat amb els experts de l’Associació d’estudis geobiològics GEA, la formació completa en Geometria Sagrada i Ressentir amb els mestres Assumpció Vilaseca Viladrich i Carlos Martín La Moneda, i la formació intensiva en Teràpia Regressiva del mestre Albert Fita.

Aquests coneixements que he anat adquirint i aplico a la meva feina van molt més enllà de la dimensió tècnica i constructiva, i em permeten posar a la disposició del client recursos i eines per reconèixer les seves necessitats i desitjos en relació a l’entorn que habita i la manera com vol viure. Entenc que l’espai que habitem i ens sosté és l’extensió i reflex del nostre propi cos. És el lloc que ens nodreix i connecta amb la nostra essència per poder assolir els nostres anhels, i em crea una enorme satisfacció ajudar a materialitzar-lo en consonància als ritmes i sistemes de la natura.

 

Formació Universitària:

  • Llicenciada en Arquitectura superior (ETSAB) 

Formació continuada:

  • Màster en eco arquitectura i  bioconstrucció aplicada (UdG)
  • Formació completa en Geobiologia i Biohabitabilitat (GEA)
  • Geometria Sagrada
  • Ressentir i  Teràpia Regressiva
favicon-clinica-verda

Laura Targarona Rifà

Ll. Arquitectura

Nosaltres

Back To Top