skip to Main Content

Dolors Sánchez Listán

Ll. Ciències Financeres

Dolors Sánchez Listán

Ll. Ciències Financeres

Trajectòria

Crec que tots podem guanyar tranquil·litat i gaudir dels petits moments. El repte està en conèixer-nos a nosaltres mateixos, per començar a viure de forma conscient.

Sóc Dolors Sánchez Listán, coach i experta en valors, i la meva missió és ajudar-te a aconseguir-ho. La meva feina consisteix a fer-te focalitzar en l’aquí i l’ara. Perquè, per fer front als conflictes i situacions de canvi, i deixar enrere l’estrès, primer necessites calmar la teva ment.

Com ho faig?

Els meus serveis consisteixen en:

 1. a) Formació en valors.
 2. b) Programes de mindfulness.
 3. c) Tallers per a grups.

Treballo amb nens, adolescents i adults, amb la intenció de tornar a la societat tot el que la meva pròpia història m’ha ensenyat.

una història amb la qual potser, tu també t’identifiquis

Vaig néixer en una família treballadora. Els meus pares eren tots dos operaris de fàbriques, i hi deixaven la pell, les hores del dia i, moltes vegades, també les de la nit, amb un objectiu clar: volien poder pagar-nos als meus dos germans i a mi una carrera universitària. Somiaven que fóssim empresaris. Creien que així podríem tenir una vida millor. La veritat és que sempre em va agradar estudiar i a casa van celebrar la meva decisió: em vaig graduar en Ciències Financeres i Actuarials, a la U.B. i després va venir la carrera empresarial, seguida de la no-conciliació. Ja tenia una posició estable, en una multinacional amb seu a Barcelona, quan vaig rebre la proposta de formar part del comitè directiu d’una companyia nacional d’assegurances. El lloc implicava viatjar cada setmana, dirigir a un equip que portava, de mitjana, uns 20 anys a l’empresa i aprendre a dominar nous productes i serveis. I vaig acceptar el repte. En aquest moment, la meva primera filla, la Laia, tenia nou mesos. I, si bé m’era difícil no veure-la entre setmana, era una cosa que assumia. M’havia costat molt arribar fins on era. Passat un temps, em vaig tornar a quedar embarassada. La Judit va néixer l’octubre de 2008. I al gener de 2009, a la reunió prèvia a la meva reincorporació, em van donar la carta d’acomiadament.

Així vaig començar…la meva primera etapa emprenedora. Després d’una època plena de dubtes, vaig entrar a treballar a l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, el municipi on jo visc. Allà vaig tenir el meu primer contacte amb consultors d’empreses. I això em va agradar. Així va ser com vaig començar a formar-me novament: vaig estudiar un MBA Administració i Direcció d’Empreses (a EAE Business School), em vaig fer avaluadora del model EFQM (European Foundation Quality Management), auditora cap de la ISO9001 i vaig estudiar Lean Management a l’Institut Lean.

La meva feina com a consultora independent em va començar a apropar al costat més humà de les organitzacions, a les necessitats de directius i empleats. Però, llavors, se’m va presentar una nova oportunitat de fer carrera professional, en una empresa de consultoria, i vaig tornar a acceptar. El treball requeria tornar a anar a Barcelona cada dia i deixar de veure les meves filles (encara molt petites). Però aquesta vegada no vaig aguantar ni un mes: el meu cos em deia que aquesta vida no era per a mi.

Posar consciència per gaudir de la meva família i redescobrir la meva professió. Va ser allà quan el vaig començar a notar. Aquest camí de l’èxit empresarial per al qual (amb tota la bona intenció) m’havien programat, no s’alineava amb la meva identitat i els meus valors. I ni, molt menys, era el que em feia feliç. Volia començar a posar consciència en el meu dia a dia. D’una banda, per estar més atenta a la criança de les meves filles. I, d’altra banda, com a consultora empresarial, veia que a les empreses busquen, cada vegada més, líders amb intel·ligència emocional. Però, com podíem tenir aquests líders si, des de petits, ningú ens ensenya a escoltar-nos, ni a identificar les emocions i a gestionar-les?

Retornar a la societat el que he après. Com en cada etapa de canvi, vaig tornar a estudiar. Però, aquest cop, vaig decidir enfocar la meva formació a adquirir eines per començar a ajudar als individus a viure de forma conscient. Perquè els petits moments són els que realment importen. Són els que et fan feliç. La meva missió és ajudar als individus a fer que posin consciència en aquests petits moments. Perquè, en cas contrari, passaran. Sense adornar-nos-en. I els haurem perdut per sempre.

He volgut compartir amb tu la meva història i explicar-te el que ha significat per a mi començar a posar consciència en el meu dia a dia.

Formació Universitària:

 • Ll. Ciències Financeres i actuarials (UB 1997)
 • Diplomada en Estadística (UB 1995)

Formació continuada:

 • MBA en Administració i Direcció d’Empreses (Business School d’EAE 2013)
 • Coach certificada per la UPC (Màster de Coaching & Business)
 • Instructora certificada del Mètode Mindfulness Eline Snel
 • Experta en Valors
 • Programa MBSR (Institut de Mindfulness de Barcelona)
 • Intel·ligència emocional i programació lingüística (UCC)
favicon-clinica-verda

Dolors Sánchez Listán

Ll. Ciències Financeres

Nosaltres

Back To Top