skip to Main Content

Núria Marín

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Núria Marín

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Dedicar-me a una professió sanitària sempre ha sigut la meva vocació. Això és degut a la meva empatia davant els éssers i els seus processos i a l´ambició de poder ajudar a viure des de l’aprenentatge de la vida saludable i de la prevenció de malalties.

El fet de que em dediqués a l´odontologia, potser va ser influenciat a que cap als 9 anys vaig passar uns quants anys pel dentista ja que vaig portar ortodòncia.

Sóc un ésser humà connectat a l´univers, una extensió d´ell i no concebo la vida sense formar part d´aquest. Tot els meus actes tenen repercussió en tot l´univers, la natura i la societat.

Lligat a això també puc explicar la meva implicació en temes socials. Em va la salut, l´estar alineada (en la mateixa línia el que penso, el que sento i el que faig) i seguir així em fa viure de veritat, en consciència, tenint llum i sent lliure. Sempre que em trobo amb una amiga que tinc des de els 14 anys em recorda això.

El meu objectiu a la vida és ser lliure, en consonància amb la natura i amb els éssers i acompanyar-les a viure. Per això hem de prendre consciència del que som i no allunyar-nos de la nostre alineació.

La meva passió a nivell laboral és treballar amb éssers humans i acompanyar-los en el seu auto apoderament de salut i d´alineació i que això reverteixi en mi, en l´aportació que es faci en el meu propi camí.

Faig de la meva vida laboral una extensió de la meva vida personal. Vaig a treballar a passar- m´ho bé, a aprendre, a compartir. L´èxit és que la feina, no sigui feina.

Després de llicenciar-me en Odontologia, vaig fer un curs d´endodòncies (el tractament de treure la vitalitat a les dents quan el nervi no està bé) i un altre d´ortodòncia (corregir problemes de creixement dels ossos de la boca i alinear les dents posant-les en un lloc concret).

La formació en el màster de teràpia neural i odontologia neurofocal de la universitat de Barcelona, que vaig fer durant 2 anys, va ser la peça pel meu reconduir total de la professió. Durant 2 anys varen conviure metgesses, infermers i dentistes rebent formació de moltíssimes tècniques per ajudar en aquest despertar de consciència i a apoderar-se cadascú de la seva salut. I ara faig l´acompanyament des d’aquí.

També tinc la formació del màster en Invisalign, que són alineadors d´ortodòncia que ara faig servir d´una manera molt diferent: moure les dents alhora que treballes les funcions de la cavitat oral i la repercussió que té en la resta de l’ésser per mi és el que té sentit i és el que ara faig amb els alineadors i els activadors.

Les endodòncies per mi són com un avís del nostre organisme, que si no li fem cas, es cronifica, relacionades amb algun altre òrgan i/o a alguna emoció o relació social. Quan faig el tractament d´endodòncia, llegeixo a l’individu el significat de la càries del queixal o dent en concret, a veure si li ressona per ajudar en el procés del tractament. També miro la relació energètica amb els altres òrgans i si és necessari els tractem també. Per netejar els conductes dels nervis faig servir a part dels desinfectants convencionals, la procaïna (per donar un estímul a l´organisme i que ajudi amb els seus processos propis de curació), aigua ozonitzada que és molt desinfectant i per fer les cures, oli essencial de clau d´espècies que és anestèsic.

Durant el curs acadèmic 2021/2022 vaig rebre la formació de Dentosofia. Pràcticament el meu primer contacte amb la Dentosofia va ser la lectura del llibre de Michel Montaud. Va caure a les meves mans en la època de la meva reconducció professional ja que la ortodòncia clàssica em creava molts conflictes. Vaig marxar un cap de setmana a una cabana a la natura i el vaig llegir. Em va enamorar. Vaig saber en aquell moment que volia fer Dentosofia. Llavors vaig començar a indagar sobre la antroposofia i m´encanta. La antroposofia és una filosofia de coneixement de l’ésser humà. I d´aquesta surten la branca mèdica amb la medicina antroposòfica, la branca d´agricultura amb l´agricultura biodinàmica, la branca d’odontologia amb la Dentosofia.

La Dentosofia és una auto teràpia de treballar les funcions de la cavitat oral (respiració, deglució, masticació) amb aquesta visió humanista de la antroposofia. Movem les dents perquè donem una bona funció a la boca. Lligada a la antroposofia, quan fem Dentosofia, considerem tots el cossos de l’individu(energètic, emocional, físic),i tenim en compte en quina etapa humana es troba a l´hora de concretar exercicis per exemple.

A la Clínica Verda hem preparat diferents itineraris de Dentosofia perquè treballem en equip amb respiracions, Feldenkrais, logopeda, PNIE, teràpia neural, optometrista depenent el que l’individu necessiti treballar.
També he assistit a unes quantes xerrades de medicina antroposofia, artteràpia (branca de l’antroposofia a l´art ) i eurítmia (exercicis de moviment per treballar concretament un dels cossos de l’ésser humà).

Formació Universitària:

 • Llicenciatura d ́Odontologia. UIC 2007

Formació continuada:

  • Curs d ́Endodòncia. SCOE, 2013
  • Curs d Ortodòncia. SCOE, 2015
  • Màster Teràpia Neural I Odontologia neurofocal. (UB), 2019
  • Protocolo excusivo de alineadores Nuvola OP System y la biomecànica craneal. Vic, 2021
  • Màster Invisalign. OIF, 2021
  • Dentosofia. Formació interna La Clínica Verda. 2021-2022.
favicon-clinica-verda

Núria Marín

Ll. Odontologia i Dentòsofa

Nosaltres

Back To Top